Søke forbrukslån

Det er gratis å søke forbrukslån. Leter du etter det beste forbrukslånet som er mulig for deg å få må du søke på et forbrukslån for å vite betingelsene som banken gir deg. Det skal ikke koste en krone å søke på forbrukslån uavhengig av hvor mye jobb som må gjøres med søknaden eller hvor mange telefoner du tar til de du søker igjennom. Du kan enten selv søke direkte til banken. Dette skal ikke koste deg noe. Søknaden finner du på bankens internettside. Banker vil nok ikke godta noen annen form for søknad eller på noen annen måte søknader levert andre måter.

Den andre måten å søke på er ved å bruke tjenestene til låneformidlere. Låneformidlere er ikke banker, men de er heller et selskap som jobber med flere banken. Låneformidlere har ikke penger selv, men tar heller i mot en litt mer utfyllende søknad fra deg som de leverer til alle sine banker samtidig. Du kan lett se at det er en merverdi i det å søke gjennom en låneformidler fordi du kan få flere lånetilbud fra flere banker, som igjen betyr at du kan velge det tilbudet som er lavest. Låneformidlere tar heller ikke betalt for sine tjenester. Det å søke lån skal være gratis.

Hvordan tjener bankene penger?

Låneformidlere og banker tar seg ikke betalt fra deg og meg når vi søker et forbrukslån hos dem. De sender oss lånetilbud tilbake med alle betingelser for lånet om vi skulle ha takket ja. Dette lånetilbudet, når du leser det, vil fort vise at bankene tjener penger på lånet. De tjener mye penger. Det lengste du kan låne penger er 15 år hos noen av disse bankene. Når du da har et lån over 15 år på 500.000 kroner til 10% rente, som er sett på som en fin rente, så tjener banken din 50.000 kroner i 15 år. Det tilsvarer 750.000 kroner i renter. Sånn sett så gjør banken en grei profitt på lånet ditt.

Låneformidlere tjener penger på en litt annen måte. Formidlere tjener som sagt ikke penger på at du søker, men de tjener penger på deg som kunde når banken sier ja. Når banken betaler ut et lån til deg på 10% vil banken selv kanskje bare ta 5%, mens låneformidleren får de resterende 5% av renten. Banken får da 5% og avdragenene, mens formidleren får 5% av renten som kompensasjon. Det er ikke så dumt.

Hvilken bank er best?

Det er umulig å svare på spørsmålet om hvilken bank som gir det billigste forbrukslånet fordi det er veldig individuelt at lånebetingelsene endres seg fra bank til bank. Noen banker kan gi deg mye bedre betingelser enn andre banker. På denne måten er formidlere bedre å bruke fordi de kan spare deg tid. Du får flere svar og kan sammenligne disse svarene med hverandre.