Strøm

Salg av strøm

Da vi alle bruker strøm hele tiden er strøm også et marked som mange opererer i. Produksjon av strøm er ikke lett å starte med. Det koster altfor mye å starte å produsere strøm fordi utstyr og sted for slik produksjon er rett og slett for dyrt. Skal du gjøre noe som koster deg penger er det viktig at du gjør dette på en fornuftig måte. Om ting koster for mye penger er det heller bedre å gjøre det som koster mindre penger. Ser vi jobben for å selge strøm er det veldig mye lettere. Her jobber du for å heller selge strømmen til noen andre. Du får en liten del av en større kake. Det kan være lettere og billigere for deg som ønsker å starte.

Salg av strøm på telefon

Alle har nok fått en telefon eller to fra en strømselger. Det er blitt en del av hverdagslivet at det ringer telefonselgere for å selge den ene eller den andre. Typiske produkter som selges er strøm. Du trenger ikke å gå lengre enn i butikken før du får muligheten til å kjøpe strøm. Det flotte med strøm er at du kan bytte til ny leverandør så ofte du vil. Du bør derfor ta en prat med strømselgeren for å sjekke om nettopp han gir deg en bedre avtale enn den du nå har. Når du først slår av en prat med strømselgeren bør du stille noen velvalgte spørsmål. Her er et par gode spørsmål å stille personen som ønsker å selge deg strøm.

Hva slags avtale selger du?

Strømselgere selger enten spotpris, variabel pris eller fast pris avtaler. Det kan hende at de kaller avtalene med andre navn for å gjøre de mer spennende, men dette er de tradisjonelle navnene på avtalene. Du må da enten sette deg inn i hva avtalen betyr eller spørre personen som ringer om de kan forklare deg hva avtalen betyr. Da spot pris ikke nødvendigvis betyr 100% det samme hvert sted er det mye bedre å bare spørre den andre personen om de ikke kan forklare deg hva de selger. Det vil spare deg tid og også oppklare ganske mye.

Er det bindingstid?

Spør om selgeren selger bindingstid. Svarer selgeren ja på dette spørsmålet kan du være ganske sikker på at selgeren ikke selger deg den beste strømavtalen og du bør lete etter en annen billig strømavtale. Bindingstid er som kjent noen selgere selger på fast pris avtaler og er dyrere enn om man følger markedsprisene over tid. Bindingstid er noe som ofte setter deg i en knipe når du først vil ut av en avtale. Bruk tiden din fornuftig slik at du gjør det du skal og slik at du ikke låser deg fast i gamle mønstre.

Oppsigelse

Spør selgeren om det er oppsigelsestid. Er det oppsigelsestid er det også oftere snakk om kampanjer eller fast pris avtaler. Bryter man avtaler med oppsigelsestider er det vanligvis snakk om ekstra kostnader forbundet med dette. Det blir fort dyrt.

Related Post