Hva er orientering?

Utvalgt bilde Hva er orientering - Hva er orientering?

Mange har nok hørt om orientering, og sett korte snutter fra VM eller NM, men hvor mange har egentlig en god forståelse av hva sporten går ut på? I denne artikkelen skal vi kort forklare hva orientering er, og hvorfor det er en så fremragende hobby og fritidsaktivitet.

Legg ut bilde Hva er orientering Kombinasjon av loping og navigasjon - Hva er orientering?

Kombinasjon av løping og navigasjon

I orientering er løping viktig, men løpet følger ikke en fast løype. Løperne må selv finne løypa ved hjelp av kart og kompass. Sånn sett kan man si at sporten ligner en del på terrengløp, men med den viktige faktoren at man også må være god i å lese kart og finne vei.

Ofte må man også ta seg gjennom mer ulendt terreng enn i de forholdsvis åpne og flate løypene i terrengløp; gjennom skoger, over åser og gjennom myrområder går ofte den raskeste veien til mål. Nøkkelen til å forstå løypa er at den består av en rekke poster man må nå (i rekkefølge). Noen orienteringsløpere er så allsidige at de kombinerer denne kombinasjonen med annen sport!

Legg ut bilde Hva er orientering Orientering kan man tjene penger pa det - Hva er orientering?

Orientering – kan man tjene penger på det?

Vi får ofte spørsmål om hvor mye penger det er å tjene på orientering. Sannheten er at det er ganske begrenset økonomi i det, selv om O-ringen i Sverige kan gi 100 000 i pengepremier til de aller beste. For det første er det uvanlig, for det andre er det bare verdenseliten som kan hevne seg i slike løp.

En annen måte å tjene penger på kan være å spille på en god nettside for spill, for eksempel campeonbetnorge.com der du kan finne muligheter til å spille må mange forskjellige ting, inkludert sport. Dette kan være en god mulighet til å vinne noen kjærkomne kroner. Sport blir alltid enda litt mer spennende når det ligger noen kroner i potten.