Mer informasjon

Sidebilde Mer informasjon - Mer informasjon

Takk for at du har tatt deg tid til å besøke sidene våre og forhåpentligvis har du allerede lært mye om denne fantastiske sporten orientering. Her skal vi se på noen andre kilder du kan bruke for å finne enda mer informasjon om sporten vår.

Orientering i Norge

Det norske forbundet som organiserer alle løpere, klubber og kretser kalles for Norsk Orientering. Norsk orientering er særlig opptatt av breddeidrett, og at sporten skal være tilgjengelig for alle.

Opprinnelig var orienteringen organisert innenfor Norges Friidrettsforbund, som nok skyldtes at denne sporten ligner ganske mye på terrengløp, som jo tilhører fri-idrett. Men etter andre verdenskrig fikk orientering sin egen organisasjon, Norges Orienteringsforbund, som altså etter hvert har blitt til Norsk Orientering.

Etter hvert har det utviklet seg flere former for orientering, hvorav blant andre skiorientering har blitt svært populært i Norge. Forbundet har i dag over 20 000 medlemmer. Hvis du vil følge med på det som skjer i orienteringens verden i Norge, vil vi anbefale at du abonnerer på Norsk Orienterings magasin Veivalg.

Orientering internasjonalt

Selv om Norsk Orientering og diverse nettsider om norsk orientering kan gi deg mye også om hva som skjer internasjonalt, kan det være veldig lurt å vite om noen internasjonale ressurser.

Aller viktigst er da uten tvil IOF, Det internasjonale orienteringsforbundet. Forbundet har kontor i Helsinki og organiserer både orientering, skiorientering og sykkelorientering.

Det er blant annet dette forbundet som vedtar kartnormen, det vil si hvilke symboler, farger osv. som skal brukes på et orienteringskart. Forbundet arrangerer også VM og Verdenscup, som er de største og viktigste konkurransene i sporten.