Om oss

Sidebilde Om oss - Om oss

Hei, og hjertelig velkommen til disse nettsidene med alt om orientering! Her finner du informasjon om sporten vår, om stevner og konkurranser, og om andre ressurser du kan bruke for å følge med på hva som skjer. Orientering er en flott sport som passer for alle, og vi håper at disse sidene vil bidra til at enda flere blir bitt av basillen.

Det er flere måter å utøve orientering på – de siste årene har orientering med både ski og terrengsykkel blitt kjempepopulært. I tillegg er orientering en sport som blir stadig bedre tilrettelagt for funksjonshemmede, med stadig flere tilbud for paraorientering.

På disse sidene

Vi håper at sidene våre skal være godt tilrettelagt for at du skal bruke dem enklest mulig. Her har vi inkludert både det som har med viktige konkurranser å gjøre, og prøvd å forklare for de som er litt mer ferske hvordan man for eksempel bruker kart og forstår ulike symboler i sporten.

Orientering er jo tross alt en tradisjonell sport der man tar seg frem i terrenget og finner frem på den gode gamle måten med kart og kompass. Dette er ferdigheter som fortsatt er nyttige i vår tid.

Orientering er en nordisk sport av opprinnelse, og som du vil lese mer om, som ble noen av de aller første konkurransene holdt i Norge allerede på 1800-tallet. Dette er en tradisjon det er all grunn til å være stolte av, og vi er glade for å kunne føre tradisjonene videre.

Orientering er en sport som både bidrar til sunnhet og god helse, og samtidig gir nyttige ferdigheter som skjerper hjernen. Nettopp derfor er det en sport for mennesker i alle aldre, som vi håper vil få en renessanse i vår tid.