Orienteringens historie

Utvalgt bilde Orienteringens historie - Orienteringens historie

Visste du at orientering er en sport med skandinavisk opprinnelse? Røttene til denne sporten går tilbake til Sverige på 1800-tallet, der man trente på å ta seg fram i ulendt og ukjent terreng på militærakademiet.

Bruken av kart og kompass til å ta seg fram i terrenget ble til en sport, og begrepet «orientering» ble først tatt i bruk på midten av 1880-tallet. I begynnelsen var det altså militære offiserer og kadetter som drev med denne sporten.

Orienteringens stolte historie

Siden dette var før 1905, var Norge fortsatt i union med Sverige. Det innebar blant annet at den aller første orienteringskonkurransen for sivile fant sted i Norge i 1897. i tråd med svensk og norsk forståelse for naturen på denne tiden, ble det en tradisjon å legge orienteringsløyper i særlig flotte omgivelser med spektakulær natur. Noen ganger kunne også kulturelle minnesmerker som kirker brukes som poster.

Hvordan spille på orientering og annen idrett

I dag er det svært gode muligheter for å spille på nesten hvilken som helst sport. Har du en tanke om hvem som skal vinne neste løp eller kamp, er det bare å oppsøke nettsteder som Campeonbet Norge og sette noen kroner på din favoritt.

Man kan ofte bli en del av slike spillsteder ved simpelthen å oppgi grunnleggende informasjon som navn og telefonnummer, og ofte får man en fin velkomstbonus. Så er det bare å teste vinnerlykken! Husk å ikke spille for mer enn du har råd til, sånn at du kan følge det gamle munnhellet som også gjelder i sporten – tap og vinn med samme sinn!